zon beli-belah

Halaman

Rabu, 9 Januari 2013

Tambo Alam Naning


AKHIRNYA!!! kini pasti, ku kan temui... ahak.. ahak.. ahakgrhhh tuiie.. haa ni yang nk nyanyi ni.. hehehehe.. akhirnya aku siap juga ulasan buku Tambo Alam Naning ni.. asalnya aku pilih buku yang lecturer sendiri cadangkan ja.. tapi, oleh sebab buku tu terlalu nipis, lecturer suruh cari buku lain.. lecturer aku ni memang susah sangat nak approve buku yang student pilih sendiri.. aku pun mula la gatal nak cari buku yang lain dari yang lain skit. then aku pun pilih la buku ni.. Mula2 ms aku pilih buku ni, aku x buka and baca dulu pun buku ni.. aku tangkap gambar, pas2 aku terus send dekat lecturer.. petang 2 lecturer terus approved buku 2.. time 2 dok berasa mcm lega dah la, ingat kan hal kecik ja nk buat ulasan tuk buku ni.. sekali aku baca,,, mak iii........n mak jiran sebelah...... bahasa nya... apo kono hey jang... huhu.. bahasa masyarakat naning.. aku yang  memang pure kedah ni memang x faham lerrrr.. rasa nak hentak kepala ja kat dinding.. apesal la aku ni pintar sangat.. (pengajaran kat sini, baca dulu buku 2 b4 pilih) tapi aku buat jugak la.. aku cuba fahami jugak, pelan2 kayuh la.. akhirnya siap jugak.. Alhamdulillah..

7 ulasan:

sabella mohamad berkata...

gud luck kak ! kak terer aa bahasa naning lepas ni . hihi

Fadz hashim berkata...

tq sabella.. huhu. terer la sgt.. nk bc satu buku pun merangkak.. huhu.

Puteri Nur Hidayah berkata...

hahaa..! Len kali check dulu b4 wat kputusan.. hehee! Kn dh dpat susah,, Btw, best luck yerhh.. :)

Fadz hashim berkata...

haaa 2 la pasal.. tq puteri :)

shar90 berkata...

terminang kabau kejap... hee

Aretikz berkata...

Xpa.. belajar bahasa baru.. hehe..

Salam kenal ^^

birthday party berkata...

menariik artikelnya salam kenal yaaa :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...