zon beli-belah

Halaman

Selasa, 6 November 2012

Milo Ais


N3 kali ni sy  nak cerita tentang resipi milo ais.. panjang sungguh ceritanya.. hehe.. siyes susah nak buat benda ni (dengan muka teruja).. penat sy buat research. XP .. bagi sesaipa yang x reti nak buat lagi, bole la cuba guna resepi ni keh..
 
Bahan-bahan:-
  • Milo-2sudu besar
  • susu pekat manis-1 sudu teh
  • susu sejat-1 sudu besar 
  •  gula -1sudu kecil 
  •  air panas-1/3 mug 
  •  Ais cube-suka hati
Cara-cara:-

1.       Mula-mula, masukan Milo & gula kedalam mug, dan gaulkan sehingga sebati.
2.       Kemudian masukan air panas dan kacau sehingga milo dan gula larut.
3.       Seterusnya masukan susu pekat + susu sejat, dan kacau lagi.
4.       Lepas tu, baru lah masukan ais cube sampai penuh mug.
5.       Akhir sekali, sengeh sehingga nampak gigi, baru minum.. XP

15 ulasan:

Faizal @ Ejai berkata...

terbaek la resipi akak..huhuhuhu...

fadz berkata...

hahaha.. maseh2

heartdazzled berkata...

milo ais ? my feveret ^_^

Miss Jim berkata...

gigih betul fadz buat milo ais yer...
jim nak milo ais tabur boleh buatkan tak?

fadz berkata...

my feveret 2 heartdazzled
bleh je miss jim, taruk serbuk milo je atas 2.. hehe

Dezee berkata...

errr.xmanis sgt ke? XO

mama aini berkata...

assalam..ehem nanti mama try buat camni..selalu milo dgn susu pekat je.. :) thanks sidi singgah..

fadz berkata...

eerr.. x dezee.. sedang2 je.. if xska manis, xyah taruk gula n susu pekat manis 2.. :D

Sayidah Nafisah Ruslan berkata...

wah..boleh cuba nih.. pasti sedap! nampak mudah nak buat :)

oh awak, kalau boleh awak buanglah word verification dekat komen ni ye, senang ckit blogger nak komen selalu.. :)

fadz berkata...

ok.. tq ye Sayidah..

mama aini berkata...

slm fadz..mama tolong buatkan saja !..ehem takde bisnes apapun.. ;)

hnahdy berkata...

bleh try ni..hehe tapi xsuka susu

Nasuha berkata...

sy gemar minum milo ais.. blh cba nnti.

yayahnasake berkata...

mati-matian ingat tuan punya blog ini male rupa-rupanya girl. hehehe.... sebab anda guna nama fazz jadi sy ingt anda male :P

maaf

sabella mohamad berkata...

bella nak try ler . hihi . amboi kena sengeh dulu eh ? kemainn . hahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...